%20 Blog

Flower

Custom SLR M-Plate Pro & Sun-Sniper Sniper-Strap One

Omdat ik het aan mijn statief vastschroeven van mijn camera veel teveel gedoe vind ben ik op zoek gegaan naar een quick-release system wat goed voor me werkt. Nu ben ik ook niet echt blij met de standaard neck-strap die bij de camera geleverd is, dus ging ik op zoek naar iets dat beide problemen kan verhelpen.

Op petapixel.com staat al een tijdje een reclame in de rechter kolom voor een c-loop bevestigings-ring van Custom SLR. Op de site van Custom SLR word vervolgens het voordeel van een strap bevestiging aan de onderkant van de camera aangeprezen. Natuurlijk leuk, maar dat lost niet het probleem op dat je, als je de camera als een schoudertas over één schouder hebt hangen, nog steeds aan het klooien bent met een stroeve band die niet over je schouder wil schuiven. Dus dit is niet de oplossing.

Wat wel een mooi product is van ditzelfde Custom SLR is de M-Plate Pro. Een kneiterharde aluminium plaat met zowel een Arca-Swiss bevestiging als een Manfrotto RC2 bevestiging. En bovendien een off-set gat voor een c-loop, of andere bottom strap oplossing. Bijkomend voordeel van deze plaat is dat er een ringetje aan zit voor een hand-strap. En dat hij ervoor zorgt dat de camera met lens netjes vlak op tafel kan staan door net een beetje extra ondersteuning richting de lens.

Te koop bij CameraNu voor €77,90 (link&link)

En eenmaal op de site van CameraNU viel mij een schouderband op. De Sun-Sniper Sniper-Strap One. Deze schouderband is lekker breed, voorzien van een verend gedeelte, en er zit een mooie gelagerde koppeling aan waarmee de camera vrij over de strap kan bewegen. En daarmee is dus het probleem van de verschuivende schouderband verholpen.

Wat ook prettig is is hoe makkelijk die koppeling te bevestigen en te demonteren is. Je kunt de strap zonder camera over je schouder hangen en de camera lekker in een tas hebben. En als je dan gaat fotograferen schroef je snel de strap aan je camera en kun je meteen aan de slag. Ook loshalen is een kwestie van losdraaien en camera weer in de tas gooien. Het werkt heel snel en prettig.

Deze producten zorgen er samen voor dat ik de camera prettig kan dragen, snel op een statief kan bevestigen en ik kan mijn handstrap gebruiken zonder dat ik een bulky battery grip hoef te gebruiken. Alleen maar voordelen.

Te koop bij CameraNu voor €49,95 link

Photo Credit: ePhotoZine & Sun-Sniper

Update:Na een jaar prettig gebruik gemaakt te hebben van de Sun-sniper strap viel hij vandaag uit elkaar. Met als gevolg dat mijn camera op de grond viel. Ik liep met de Canon EOS 7D, de EF 24-70mm f/2.8L en de 580EXII over een grindpad toen de schroef uit de gelagerde ring schoot. Dit blijkt erin geklemd te zitten. Op geen enkele manier gezekerd. Dus niet kopen die strap, op een dag sloop je je camera ermee. Ik had geluk, mijn set van over de 2500 euro is enkel wat gekrast, het had veel erger kunnen zijn. En bij Cameranu mocht ik de strap inruilen op de veel betrouwbaardere Black Rapid strap.

Tags:

Comments are closed.