%20 Blog

Flower

Canon EF 50mm f/1.8 II

Toen ik deze lens kocht, was ik onder de indruk van de mooie onschepre achtergronden die ik kom maken. WAUW dacht ik, wat vet. Ik lijk wel een pro. Snel een oude neger zoeken om een zwart wit foto van te maken. Echter de buzz was snel verdwenen.

Wat een ongeloof stuk crappy speelgoed is dit dacht ik na een paar dagen. Het is een stukje plastic. Hij rammelt, focust langzaam en mist regelmatig. Bij weinig licht blijft ie heen en weer zoeken met een geluid van een opwindrobot uit de jaren 80. Erg lang gaan deze lensen niet mee. De meeste eindigen in twee stukken zoals op de foto.

Ook zijn de kleuren een beetje flets. Bokeh is niet mooi gelijkmatig. Alles aan deze lens is verkeerd. Hou die 120 euro in je zak, en spaar nog een 120 euro erbij voor een 2e hands 50mm 1.4. Die lens is een miljard keer beter.

(photo by Tastygiant)

Tags: , ,

Comments are closed.