%20 Blog

Flower

Canon EF-s 18-55mm f/3.5-5.6 II

Het moest er eens van komen. Een review van mijn eerste Canon lens. Op zich is de Canon EF-s 18-55mm f/3.5-5.6 II geen slechte lens. Hij kost namelijk op de 2e hands markt maar 20 euro. En dat zodanig weinig dat je je eissen een beetje moet bijstellen.

Het is een volledig plastic EF-s lens die nooit los te koop is geweest. Altijd alleen als kitlens bij een Canon EOS Rebel of 20D/30D. De rede hiervoor is simpel. De iets duurdere EF-s 18-55mm f/3.5-5.6 IS is beter. En het prijsverschil is zodanig laag dat dat voor een klant geen probleem zou moeten zijn.

Het bereik is ook prima. 18mm is best wijd. 55mm is lang genoeg voor een portret. Dus als je binnen een budget moet blijven, is dit een prachtige eerste lens om mee te beginnen. Maakt prima fotos. Echter, op een niet zo lichtsterke camera, zoals de Canon EOS 1000D (max iso 1600) begint het gebrek aan beeldstabilisatie, en het niet zo snelle diafragma je wel op te breken. Deze drie zaken bij elkaar zorgen ervoor dat je of flink veel licht, of een statief nodig hebt. En dat is niet altijd mogelijk.

Eindconclusie is dus: als je maximaal 50 euro aan een lens wilt uitgeven, koop de 18-55mm, heb je twee tientjes meer, koop dan de 18-55mm IS.

Tags: , ,

Comments are closed.